top of page

Aruküla Põhikooli 7.-9. klassi õpilased osalesid "Inseneeria ja tootmise" valikkursusel

22.-24. jaanuaril osalesid Aruküla kooli 7.-9. klassi õpilased "Inseneeria ja tootmise" kursusel, mis kestis kokku 18 tundi. Tegemist oli õpetajate streigi ajal korraldatud kogukonna algatusega, et populariseerida noorte seas tehnoloogia ja inseneeria valdkondi ja pakkuda käed-külge võimalusi tegeleda praktiliste tootmisvaldkonnaga seotud ülesannetega. Iga osalenud õpilane sai kursuse lõpus tõendi kursusel osalemise ning omandatud uute teadmiste ja kogemuste kohta.


Kursuse kirjeldus ja eesmärk:

Kursuse käigus saavad õpilased ülevaate tänapäevastest moodsatest tootmisprotsessidest ja -tehnoloogiatest ning õpivad ette valmistama digitaalseid töötlusfaile arvjuhitavatele seadmetele. Kursusel tutvutakse arvjuhitavate seadmetega (3D printer, CNC frees, CNC lasergraveerija). Praktilise koolituse käigus valmistatakse CNC tehnoloogiat kasutades ese/toode. Osalejad õpivad tundma kaasaegseid 3D ja CAD/CAM tarkvara, lahendavad iseseisvalt ja juhendi abil etteantud ülesandeid ning disainivad ja valmistavad puidust, metallist või plastikust tooteid.


Suured tänud Juta Asuja põneva inseneeria algatuse eestvedamise eest Aitäh kõikidele osalejatele ja palju edu tulevaste karjäärivalikute tegemisel




bottom of page