Mobiilne ratastel töökoda Järva-Jaani Vanatehnika Varjupaigas

30/6/2017

30. juunil sõitsime Merkuuri meeskonnaga külla Järva-Jaani malevanoortele ja korraldasime töötubasid Järva-Jaani Vanatehnika Varjupaigas. Noortele tutvustas metalli- ja masinatööstuse valdkonna võimalusi Eesti Masinatööstuse Liidu tegevjuht Triin Ploompuu ning töötubasid viisid läbi Järva-Jaanist pärit metalli töötubade arendaja Mart Müllerbeck  ja Mobiilsete töötubade teenuse eestvedaja Lauri Soosaar.

Noored tutvusid mobiilse metalli töökojaga, katsetasid erinevaid tööriistu ja  -võtteid,  valmistasid endale CNC-freespingiga  mälupulga korpused, graveerisid metallpindadele  ning painutasid metalli sikemasinaga.

Oleme tänulikud Tuve Kärnerile, kes on loonud vägeva vanatehnika keskkonna ja Mariliis Hommikule, kellega koostöös saime Järva-Jaani noortele pakkuda võimalust tutvuda tehnoloogia ja inseneeria valdkondadega ajaloolises vanatehnikas keskonnas, kus kohtusid tänapäevane tehnoloogia ning vanatehnika lugu.

Samuti suur tänu Triin Ploompuule, kes entusisastlikult ja põnevaid seoseid luues tutvutas Eesti masinatööstuse võimalusi ning tulevikusuundi.

Trotsides Eestimaa vihmast ja tuulist suve, usun  et iga noor sai teada mõne põneva fakti, käed-külge kogemuse  ning päris  oma tehtud toote!

 

 

 

 

Share on Facebook
Please reload

Postitused

Merkuuri meeskonna veebruarikuu

29/02/2020

1/10
Please reload

Viimased postitused